Voorlichting op markt in Benin

Onze partners blijven hulp bieden tijdens coronacrisis

Steun kinderen tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft enorme impact op kinderen met een handicap in de extreem arme gebieden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika waar wij actief zijn. In veel landen zijn therapiecentra en scholen gesloten, kunnen therapeuten niet meer op huisbezoek of is medicatie niet meer verkrijgbaar. Ouders kunnen niet werken en geen voedsel meer betalen.

Ook in deze extreme situatie van angst en onzekerheid blijven onze lokale partners zoeken naar manieren om kinderen met een handicap te ondersteunen. Geen lockdown die hen tegenhoudt.

  • Vaccinatie in India

    Hulp bij vaccineren in Noord-India

    Onze partner in Noord-India ondersteunt de overheid met de vaccinatiecampagne. Ze helpen met het registreren van mensen om het vaccinatieproces sneller te laten verlopen en ze ondersteunen bij het opzetten van vaccinatiecentra dicht bij huis. Met als doel, zo veel mogelijk kwetsbare gezinnen te vaccineren in de strijd tegen corona.

  • Jongen met desinfecterende zeep in Kenia

    Coronapreventie in Kenia

    De medewerkers van een van onze partnerorganisaties in Kenia bezoeken elke dag arme gezinnen van kinderen en jongeren met een handicap. Ze geven voorlichting over coronapreventie en delen hygiënematerialen uit. Voor kinderen met een mentale handicap is het moeilijk om te begrijpen hoe zij zich tegen het virus kunnen beschermen.

  • Voorlichting op markt in Benin

    Creëren van bewustzijn in Benin

    Onze strategische partnerorganisatie in Benin werkt samen met het Rode Kruis en de overheid om mensen bewust te maken van het gevaar van het coronavirus. Medewerkers en directie van onze strategische partnerorganisatie gaan letterlijk de straat op om mensen te informeren. Zo ook hier op de markt in Cotonou, een grote havenstad in het zuiden van het land.

Wil je bijdragen aan de zorg voor kinderen met een handicap en hun families in deze extreme omstandigheden?

Doe een donatie
  • Voedsel voor gezinnen zonder inkomen in de Filippijnen

    Vivian uit de Filippijnen biedt zelf hulp

    Vivian (25, foto links) heeft een prothese. Ze werkt als P&O-medewerker en doet ook vrijwilligerswerk bij de partnerorganisatie die haar ooit begeleidde. Dankbaar voor de steun die zij zelf kreeg, zet Vivian zich nu extra in. Ze deelt voedsel uit aan gezinnen van kinderen met een handicap die nu geen inkomen hebben.

  • Onderwijs in Sierra Leone

    Toch les in Sierra Leona

    Ook in Sierra Leone zijn de meeste scholen dicht. Waarom zitten deze kinderen dan toch in de klas? Dankzij onze toegewijde partner. Om te voorkomen dat kinderen met een handicap geïsoleerd thuis komen te zitten, zorgen zij voor onderwijs. Uiteraard met social distance.

  • Hygiënematerialen aan families in Rwanda

    Hygiënematerialen aan families in Rwanda

    Onze Rwandese partnerorganisatie Nudor deelt waterreservoirs, voedsel en hygiënematerialen uit aan gezinnen van kinderen met een handicap. Ook organiseerden zij twee talkshows op de nationale tv en de radio over het recht van mensen met een handicap op gezondheidszorg.

Coronanoodfonds

De coronacrisis heeft nog steeds een enorme impact op kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. In Nederland zijn we al aan het versoepelen, maar onder andere in India is het code zwart. Met het coronanoodfonds bieden we crisishulp in coronatijd.

Partnerorganisaties die het Liliane Fonds steunt, kunnen een beroep doen op het noodfonds. Onze partners zorgen voor ondersteuning bij vaccinatiecampagnes, voorlichting, medicatie, voedsel en zeep en maken aangepast voorlichtingsmateriaal voor wie de hulp het hardst nodig heeft. Steun waar wij ons in het dagelijkse werk niet vanzelfsprekend op richten, maar die van levensbelang is om de kinderen door deze crisis heen te helpen.

Steun kinderen tijdens de coronacrisis
CBR Worker Homebased Followup Dinajpur

Een lichtpuntje voor Sempeta

Net als zijn Nederlandse leeftijdsgenoten kan Sempeta (14) uit Kenia na een lange lockdown weer naar school. Daar is hij blij mee: “Het was moeilijk, 7 maanden zonder school. Ik kon geen online lessen volgen want wij hebben geen smartphone en ik moest ook op de dieren letten en klusjes doen. Ik miste mijn leraren, mijn klasgenoten, de lessen en het leren. Ik ben erg blij dat ik weer naar school kan. Met mij gaat het nu goed!”

Tijdens de lockdown hield onze lokale partnerorganisatie contact met Sempeta en steunde zijn gezin met noodhulp. Nu Sempeta weer naar school kan, werkt hij verder aan zijn toekomstdroom: dokter worden.

Sempeta na de coronacrisis weer naar school